Tapiolan Venekerho on perustettu 1963 ja siitä on 60 vuoden aikana kasvanut n. 250 jäsenen aktiivinen ja espoolaista veneilyharrastusta eteenpäin vievä venekerho. Kerhomme jäsenillä on noin 150 venettä, joista turvallisuuskatsastettuja on lähes kaikki. Kerho kuuluu jäsenenä etujärjestöön Suomen Purjehdus ja Veneily, sekä Espoon Veneilyturvallisuusyhdistykseen ja yhteisöjäsenenä Uudenmaan virkistysalueyhdistykseen yhdessä espoolaisten veneseurojen kanssa.

Kerhon kotisatama sijaitsee Espoon Tapiolassa Otsolahden venesatamassa, joka on Espoon kaupungin hallinnoima 500 veneen suojainen satama pääasiassa moottoriveneille.  Kerhon palveluita ovat mm. veneiden katsastus, nuorisotoiminta, koulutus, vartiointi, veneiden talvitelakointi, yms. Kerholla on oma Puuvenejaos jolla on aktiivista puuveneiden ympärillä pyörivää toimintaaa.

Kerhon omistuksessa on Otsolahden venesatamassa kerhorakennus Otsoankkuri, joka toimii talvisin kerhon kokoontumis- ja koulutustilana.

Kerhorakennuksessamme toimii Ravintola Otsolahti, joka on Tapiolan ainoa merenrantaravintola, ja joka palvelee monipuolisesti jäsenistöämme, tapiolalaisia ja vierailevia veneilijöitä. Kerhorakennuksessamme sijaitsee myös sataman vartiointitila.

Otsolahden venesatama on myös valtakunnallinen käyntisatama nro 362, joka on tarkoitettu moottoriveneellä saapuvia vierasveneilijöitä varten. Käyntisataman toiminnot hoidetaan kahviosta, kuten myös kaikki jäsentuotteidemme myynti. Satamasta löytyy ravintolan lisäksi käymälätilat, jätehuolto, juomavesi ja minigolf. Tapiolan monipuoliset nähtävyydet ja palvelut sijaitsevat vain n. 500 metrin päässä satamasta.

Tapiolan Venekerhon kerhosaari Grimsholm sijaitsee (WGS84) lev: 59° 58,75´ pit: 24° 30,30´Kirkkonummen vesialueella Porkkalanniemen itäpuolella n. 15 mpk:n päässä kotisatamastamme. Grimsholmin palveluihin kuuluvat mm. laiturit, poijut ja kalliokoukut kiinnittymistä varten, WC sekä grillirakennus ja sauna avaimen lunastaneille kerhon jäsenille.