otsoank

Tapiolan Venekerho on perustettu 1963 ja siitä on yli 50 vuoden aikana kasvanut n. 250 jäsenen aktiivinen ja espoolaista veneilyharrastusta eteenpäin vievä venekerho. Kerhomme jäsenillä on noin 140 venettä, joista turvallisuuskatsastettuja on n. 65 kpl. Kerho kuuluu jäsenenä Suomen Veneilyliittoon ja Suomen Purjehtijaliittoon, sekä Espoon Veneilyturvallisuusyhdistykseen ja yhteisöjäsenenä Uudenmaan virkistysalueyhdistykseen yhdessä espoolaisten veneseurojen kanssa.

Kerhon kotisatama sijaitsee Espoon Tapiolassa Otsolahden venesatamassa, joka on Espoon kaupungin hallinnoima 450 veneen suojainen satama pääasiassa moottoriveneille.  Kerhon palveluita ovat mm. veneiden katsastus, nuorisotoiminta, koulutus, vartiointi, veneiden talvitelakointi, yms.

Kerhon omistuksessa on Otsolahden venesatamassa kerhorakennus Otsoankkuri, joka toimii talvisin kerhon kokoontumis- ja koulutustilana.

Kesäisin kerhorakennuksessamme toimii Tapiolan ainoa merenrantakahvila, Cafe Otsolahti.  Kahvila palvelee monipuolisesti jäsenistöämme, tapiolalaisia ja vierailevia veneilijöitä. Kerhorakennuksessamme sijaitsee myös sataman vartiointitila.

Otsolahden venesatama on myös valtakunnallinen käyntisatama nro 362, joka on tarkoitettu moottoriveneellä saapuvia vierasveneilijöitä varten. Käyntisataman toiminnot hoidetaan kahviosta, kuten myös kaikki jäsentuotteidemme myynti. Satamasta löytyy kahvilan lisäksi käymälätilat, jätehuolto, juomavesi ja minigolf. Tapiolan monipuoliset nähtävyydet ja palvelut sijaitsevat vain n. 500 metrin päässä satamasta.

Tapiolan Venekerhon kerhosaari Grimsholm sijaitsee (WGS84) lev: 59° 58,75´ pit: 24° 30,30´Kirkkonummen vesialueella Porkkalanniemen itäpuolella n. 15 mpk:n päässä kotisatamastamme. Grimsholmin palveluihin kuuluvat mm. laiturit, poijut ja kalliokoukut kiinnittymistä varten, WC, grillirakennus sekä sauna.