Katsastuksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää veneilyturvallisuutta ohjaamalla ja opastamalla veneilijöitä veneidensä hoitoa, varustamista ja varusteiden käyttötaitoa koskevissa asioissa sekä turvallisuusmyönteisten asenteiden omaksumisessa.

Katsastus tehdään purjehduskauden alussa kesäkuun loppuun mennessä ja se on voimassa seuraavaan vuoden kesäkuun loppuun. Katsastettu vene merkitään kotiseuran venerekisteriin. Ainoastaan katsastetuilla veneillä on oikeus seuran venepaikkaan sekä oikeus käyttää seuransa lippua! Katsastukset tehdään Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n katsastusjärjestelmän mukaisesti.

Kerhon katsastajat ovat myös valmiina vastaamaan katsastusta koskeviin kysymyksiin.

Kerholla on tällä hetkellä kuusi koulutettua katsastajaa, joilla on voimassa oleva katsastuslupa. Koulutamme uusia katsastajia Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n katsastuskursseilla tarpeen vaatiessa, asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä katsastuspäällikköön.

Veneen katsastus jaetaan runkokatsastukseen ja vuosikatsastukseen

  • Runkokatsastus tehdään joka viides vuosi eli silloin kun venetodistuksen katsastusmerkintäsarake on täynnä sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa. Runkokatsastuksessa tarkastetaan veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit sekä moottori. Veneen tulee tällöin olla maissa.
  • Vuosikatsastus suoritetaan joka vuosi kun vene on täysin varusteltu ja vesillä. Siinä tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet. Varmistathan, että veneestäsi löytyy kaikki vaadittavat varusteet katsastushetkellä!

Tänä vuonna katsastuksia suoritetaan Otsolahdessa torstaisin 20.4 alkaen sekä katsastuspäällikön Antti Saarnio, 0500 766 266 tai jonkun muun katsastajan kanssa ajan sopimalla. Viikolla 21 katsastuspäivä on keskiviikko 24.5.

Viimeinen katsastuspäivä on torstaina 15.6. Sen jälkeen veneen voi katsastuttaa vain jos saa jonkun katsastajan kanssa sovittua katsastusajankohdan!!!